CŠOD Medved, 2020, 1. skupina

V sredo smo na Medvedjem Brdu čisto sami, oblečeni kot pravi kuharji, pod vodstvom učiteljice, spekli pletene štručke, poprtnik, in skuhali bele žgance in repično juho, za pijačo pa smo pripravili otroško »kuhano vino«. Popoldan smo se podali lahkih nog naokrog in se sprehodili po naravi. Na ustvarjalni delavnici smo si izdelali sliko iz odpadnega papirja. Pred spanjem smo zopet poslušali pravljico in se pogovarjali in smejali še dolgo v noč.

Danes smo se na orientacijskem pohodu že preizkusili v veščinah orientiranja v naravi, sledile pa bodo še igre na domskem igrišču ter obisk kmetije.

Vsi skupaj se imamo zelo lepo in uživamo v prekrasnih sončnih dnevih.

Učenci 4. a in 4. b MŠ, učenci 4. r PŠ Ambrus

in učitelji spremljevalci


Na Medvedjem Brdu nas je pozdravilo toplo sonce in prijazni učitelji. Uredili smo si sobe in raziskali širšo okolico doma. Po okusnem kosilu smo se zbrali na domskem igrišču, kjer smo opazovali naše sence ter si skozi teleskop ogledali Sonce in Luno. Sledila je sadna malica, nato pa smo si v učilnici ogledali še zakaj prihaja do menjavanja dneva in noči ter letnih časov. O tem smo naredili tudi izdelek. Ob socialnih igrah smo se poveselili in se med seboj še bolj povezali.

Po trdno prespani noči in prebujanju ob svojih sošolcih smo se seznanili z osnovami orientacije in se s prevezanimi očmi sprehodili po gozdni poti, kjer smo bolj intenzivno uporabili vse ostale čute. V veliko veselje so nam bile tudi igre na travniškem igrišču. V popoldanskih urah pa se bomo urili v preživetju v naravi.

Učenci 4. a in 4. b MŠ, učenci 4. r PŠ Ambrus
in učitelji spremljevalci