Starši učencev 1. a in b izdelovali novoletne okraske v šolski knjižnici

Predpraznično druženje v šolski knjižnici

December je čas, ko ima druženje prav poseben čar. Veselja, sproščenosti in igrivosti pa ni manjkalo tudi v šolski knjižnici. Zbrali smo se učitelji, starši, učenci s svojimi bratci in sestricami ter skupaj pekli piškote in krasili novoletno smreko v knjižnici. Starši so tako s svojimi otroki lahko spoznali in začutili praznični utrip šolske knjižnice, kot enega izmed prostorov, kamor njihovi otroci pogosto zahajajo.

Na začetku nas je s svojo predstavo kamišibaj očarala ga. Maruška Pušnik, knjižničarka splošne knjižnice Ivančna Gorica. Njeno sedaj že zares profesionalno delo smo vsi spremljali odprtih ust. Nato smo se z naključnim žrebanjem razporedili v dve skupini. Ena se je odpravila v gospodinjsko učilnico ter se s predpasniki in kuhinjskimi pripomočki lotila peke prazničnih medenjakov, druga pa je ostala v knjižnici, zavihala rokave ter začela izdelovati okraske za novoletno smreko. Tako eni in drugi smo v svojem delu neznansko uživali, se zabavali, smejali in poslušali praznično glasbo. Ko je dodobra zadišali po piškotih in čaju, smo se vsi skupaj ponovno zbrali v knjižnici in si podelili izkušnje oz. utrinke ter se vmes seveda sladkali s slastnimi medenjaki in toplim čajem.

Ker je bil namen druženja med drugim tudi promocija branja, nam je ga. Petra Volkar, knjižničarka splošne knjižnice Ivančna Gorica predstavila nekaj načinov popestritve branja. Ga. Barbara Pušlar pa je izvedla praktično predstavitev ene izmed tehnik oz. načinov za popestritev branja. Kako učinkovite so te tehnike, smo lahko videli na obrazih otrok, ki so pri sodelovanju neznansko uživali in se zabavali.

Enkratno izpeljan dogodek, ki je prav gotovo pustil prijeten pečat tako pri starših in učiteljih, najbolj pa pri otrocih. Kljub vsem obveznostim, ki jih imamo v decembru, sta bila odziv in udeležba odlična. S tem namreč izražamo podporo otrokom in nenazadnje tudi vsem, ki so sodelovali pri organizaciji dogodka.  

Kdo ve, mogoče peko piškotov prihodnje leto zamenja rezanje pršuta J.

Zapisal: Kristijan Rešetič