GASILCI PGD IVANČNA GORICA VEDNO PRIPRAVLJENI DELITI IZKUŠNJE Z NAJMLAJŠIMI

V petek, 18. 10. 2019, so bili učenci 1. a in 1. b razreda MŠ povabljeni na Malo Hudo, kjer so jim prijazni in izkušeni gasilci PGD Ivančna Gorica v prijetnem vzdušju ozavestili skrb o požarni varnosti v večstanovanjskih objektih in stanovanjih. Namreč, taka je tema v letu 2019. Poudarek ozaveščanja je bil na požarni varnosti v skupnih prostorih, požarni varnosti na zunanjih površinah, evakuaciji, požarni varnosti v samem stanovanju in o uporabi številke 112.

Učenci so zavzeto poslušali njihove napotke in pripovedovali svoje izkušnje, ki so jih doma že doživeli sami, njihovi starši, dedki, babice ali ostali bližnji. Na vprašanje, kam pokličejo v primeru, da doma zagori, so vsi v en glas zaklicali številko 112. Po zaključku pogovora so se sami preizkusili v gašenju požara in ugotovili, da mora biti gasilec zelo močan, če želi z močnim curkom vode pogasiti ogenj, ki je sicer naš prijatelj. Ko pa enkrat zagori, postane naš veliki sovražnik.

Gasilci so nas na koncu pogostili s toplim čajem in bonboni in v svojih vozilih odpeljali nazaj v šolo.

Zahvaljujemo se Gasilcem PGD Ivančna Gorica za prijetno izkušnjo in jim želimo, da bi bil v letošnjem letu ogenj le njihov prijatelj.

Aleksandra Šparl