Teden otroka

Jesen je že dodobra postregla z bogato paleto škrlatnih barv, minuli teden, ki je na MŠ potekal v znamenju Tedna otroka, pa zanimiv program dejavnosti, ki smo ga za učence 1. triade pripravile učiteljice.

Letošnja tema Tedna otroka je bila pesem Naše pravice. Učiteljice smo s pesmijo Toneta Pavčka učence spodbudile k razmišljanju o njihovih pravicah.

Učenci so brez težav nizali odgovore, kot so pravica do izobrazbe, počitka, imena, pravica, da živiš s svojimi starši, pravica do zdravja, svobodnega izražanja, proste igre in še in še …

Tako so učenci minuli teden preživeli malo drugače.

V ponedeljek so se prvošoloci in drugošolci posvetili družabnim igram s kokoško Rozi.

V torek so učenci vhod pred šolo poslikali s stiškim ptičkom – simbolom naše šole.

Sreda je bila namenjena prvemu pravemu tekmovanju v letošnjem šolskem letu, ki so ga učenci komaj čakali, jesenskemu krosu. Jutranjo gimnastiko so izvedle vesele, vitalne gospe pod okriljem Šole za zdravje iz Ivančne Gorice. Prijazno so se odzvale našemu povabilu in pred razburljivim začetkom tekmovanja ogrele naše mišice. Tako je kros brez poškodb pustil za sabo lep in nepozaben dan.

Četrtek je bil rezerviran za delavnice, kamor so se učenci vključevali po interesih. Izbirali so lahko med poslikavo obraza, ogledom risanega filma, ustvarjanjem prikupnih cofkov iz volne in proste igre z igračami od doma.

V petek so prvošolci obiskali že znane prijatelje iz vrtca Pikapolonica, kjer so v igri ohranjali dobre odnose in tkali prijateljske vezi.

Tretješolci pa so v okviru naravoslovnega dne odšli na izlet v Krško jamo in si ogledali izvir reke Krke.

Tako je teden minil s svetlobno hitrostjo.

Učenci so si bili enotni:

»Ta teden bi lahko trajal dljeeeeeeee!«

                                       Učiteljice