Zaključek projekta Pasavček

Učenci prvih in drugih razredov ter učenci PPNIS matične šole so tudi v letošnjem šolskem letu sodelovali v projektu Pasavček, ki ga koordinira Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa, Sektor za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Osnovni namen tega projekta z geslom »Red je vedno pas pripet!« je spodbujanje pravilne in redne uporabe otroških varnostnih sedežev in varnostnih pasov med vožnjo otrok in odraslih.

V torek, 23. 4. 2019, smo na matični šoli ob zaključku projekta izvedli srečanje s starši, predstavniki Agencije za varnost v prometu, predstavnikom ZŠAM Ivančna Gorica, g. Alojzom Markovičem, in njihovimi člani ter policistom, g. Igorjem Mahničem, ki so nas preko nagovora, demonstracij in prikazov opozorili na morebitne nevarnosti v prometu in varne udeležbe v njem. Učenci so se predstavili s plesno in dramsko točko na temo prometne varnosti, nato pa jih je kot presenečenje obiskala maskota projekta – Pasavček. Po zaključku so se lahko učenci s svojimi starši še zadržali na posameznih postajah ter preverili, ali se pravilno pripenjajo z varnostnim pasom in kolikšna je njihova naletna teža pri posameznih hitrostih v prometni nesreči. Ob razstavi različnih izdelkov, družabnih iger pa so učenci svojim staršem pokazali še večmesečno ustvarjanje na temo prometne varnosti.

Hvala vsem, ki ste sodelovali in bili del prireditve. Prijetno druženje je hitro minilo, vsi pa naj vemó, kaj je red: »Red je vedno pas pripet!«

Jasmina Selko in Katja Tomažin