Obisk Gertrud Rantzen

V četrtek, 11. 4. 2019, nas je na OŠ Stična ponovno obiskala predsednica Slovensko-nemške gospodarske zbornice, gospa Gertrud Rantzen.

Namen obiska je bil, da gospa predsednica predstavi, kako zelo zanimiva, uporabna in enostavna je nemščina. Predavanje je bilo za vse šestošolce matične šole in Podružnične šole Zagradec. Predavanje je izhajalo iz nemških popačenk, ki smo jih prevzeli v slovenski pogovorni jezik. Izbor popačenk je bil namenjen ciljni skupini poslušalcev (področje glasbe, športa, hrane, pijače, vsakodnevnih opravil itd.). Želeli smo, da otroci uvidijo, da nemščino uporabljajo vsakodnevno, pa čeprav se tega ne zavedajo.

Gospa Gertrud Ranzten je vse sodelujoče učence nagradila z izvirnimi in simboličnimi darili. Vzbudila je veliko pozornost in zanimanje za nemški jezik.

Prav tako je v skupini osmo- in devetošolcev na matični šoli spregovorila o nemškem gospodarstvu, o nemških podjetjih v Sloveniji, o slovenskih podjetjih v Nemčiji in o možnostih dela v Nemčiji ter delovanju Slovensko-nemške gospodarske zbornice v Ljubljani.

Koordinator srečanja: Igor Rajner, prof.