API SLOVENIJA in ČEBELARSKA ULICA V IVANČNI GORICI

Čebelarski krožek na PŠ Višnja Gora še nima dolge tradicije, a učenci to nadoknadijo z izjemno zavzetostjo in pripravljenostjo sodelovati na dodatnih aktivnostih, ki jih ponuja področje čebelarstva. Tako smo se v marcu udeležili sejma Apislovenija v Celju in Čebelarske ulice v Ivančni Gorici.

Čebelarska zveza je omogočila krožkarjem brezplačni vstop na sejem Apislovenija. Čebelarsko društvo Stična in Čebelarsko društvo Krka-Zagradec sta organizirala prevoz, ki je bil za naše učence brezplačen. Učenci so si ogledali novosti in ponudbo na področju čebelarstva in za svoj krožek nakupili nekaj opreme. S krožkarji sta bila mentorja Ana Šimac in Kristijan Rešetič.

Učenci čebelarskega krožka PŠ Višnja Gora smo z mentorjema sodelovali na prvi tematski tržnici o čebelah in čebelarstvu, ki je bila v soboto, 23. marca 2019, v Ivančni Gorici. Na svoji stojnici smo predstavili dva tipa panjev (AŽ in nakladnega), obiskovalci so si lahko ogledali čebele in varoje pod mikroskopom ter spoznali orodje, ki ga uporabljamo pri delu v čebelnjaku. K sodelovanju nas je povabilo ČD Stična, ki je skupaj s ČD Krka–Zagradec organiziralo to dobro obiskano prireditev. Poleg predstavljanja naše stojnice smo učenci nastopili na glavnem odru: Isabella Meglič Travnik je igrala klavir, Kristjan Brozovič je nagovoril obiskovalce ter deklamiral himno našega krožka in priredbo Povodnega moža, ki jo je priredil Bor Kejžar. Našo stojnico sta si ogledala župan Dušan Strnad in predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč. Stojnica čebelarskega krožka PŠ Višnja Gora je bila dobro obiskana. Z veseljem se bomo čebelarske ulice udeležili tudi naslednje leto.