London nas je navdušil

V petek zjutraj smo se zbrali na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in okoli 11. ure odleteli proti Londonu. Ko smo pristali v Londonu, smo sprva odšli do hotela s podzemno železnico in nato z vlakom do hotela.
Po nastanitvi v hotelu smo pričeli s prvimi predstavitvami. Izvedeli smo nekaj osnovnih podatkov o Londonu in Veliki Britaniji. Še isti dan smo si ogledali rezidenco kraljeve družine, Houses of Parlament, Westminster Abbey, Big Ben, St. James Park ter The London Eye.
V soboto smo dan začeli kar precej zgodaj s tradicionalnim angleškim zajtrkom. Kasneje smo odšli do pomorskega muzeja, ki smo si ga lahko ogledali. Zatem smo odšli še do Greenwicha – observatorija z označeno časovno ločnico in greenwiške tržnice, kjer smo si lahko privoščili jedi z različnih koncev sveta. Potem smo se zopet odpeljali do središča Londona in spoznali Tower Bridge, Shakespeare Globe Theatre, The Monument, The Shard in za konec še Hyde park.
V nedeljo smo dan začeli nekoliko kasneje, saj je bil to naš zadnji dan. Za konec smo si ogledali še enega svetovno znanih muzejev – Natural History Museum, ki je definitivno vreden pohvale, saj se lahko primerja z večjimi muzeji po celem svetu. Po ogledu smo se napotili nazaj proti hotelu, nato pa do letališča Gatwick in kasneje nazaj v Sloveniji, kamor smo prispeli okoli 8. ure zvečer.
Čeprav je bila naša 3-dnevna ekskurzija malo krajša, nas je veliko naučila. Nismo le izboljšali svoje angleščine, temveč smo spoznali tudi novo kulturo, način življenja pa tudi to, kako se uporabljajo angleški vlaki in angleške podzemne železnice.

Ema Adamlje, 9. a

Predstavitev

dejavnosti v storitvi Prezi, avtorica Ana Kavšek, 9. a