Tečaj plavanja, 2. skupina

PETEK, 22. 3. 2019

Prišel je zadnji dan. Kako hitro je minilo! Še zadnjič smo pozajtrkovali, pospravili sobe in odšli na plavanje. V hotelu Arija smo si lahko kupili še spominke in se polni lepih vtisov vrnili v objem svojih staršev in najbližjih. 

ČETRTEK, 21. 3. 2019

Danes se je dan začel malce drugače, saj nas je dopoldne čakalo tekmovanje iz matematike. Ravnatelj nam je pripeljal tekmovalne pole in zaželel bistre misli ob reševanju. Ostali pa so v tem času raziskovali morsko obalo. S pomočjo knjig in določevalnih ključev smo sami prišli do ugotovitev, kako se imenuje kakšen morski organizem. 

Popoldne pa nas je čakala delavnica čarobni gozdiček. V bližnjem gozdičku smo se poskušali umiriti in začutiti naravo. Na koncu nam je animator Blaž zaigral nekaj pesmi na harmoniko. Ker smo imeli nato še nekaj časa, smo odšli na zaslužen sladoled.

Zvečer smo imeli zaključno prireditev Debeli rtič ima talent, kjer je vsak lahko predstavil svojo točko. Imeli smo tudi pravo komisijo, ki nam je dala konstruktivne kritike, da bomo naslednjič še boljši. Na koncu prireditve, smo dobili plavalna priznanja. 

SREDA, 20. 3. 2019

Končno smo dočakali sonce. Ravno prav, ker nas je dopoldne čakal lov na zaklad. Pri lovu na zakladu smo morali uporabiti znanje orientacije, mišljenje in sodelovanje med seboj. Vsem nam je to zelo dobro uspelo, zato smo vsi našli zaklad – bombone.

Popoldne pa smo imeli igre brez meja, kjer smo se igrali različne športne igre. 

Zvečer smo imeli pravi kino večer, kjer smo vsi skupaj gledali risanko Peter Zajec

TOREK, 19. 3. 2019

V hotelu Bor smo že čisto domači. Vemo kaj rabimo za na bazen, kje se dobimo, ko gremo na dejavnosti, kdo je kje v sobah in kako se razvrstimo za obroke.

Vsak dan imamo plavanje dopoldne in popoldne.

Ko ima ena skupina plavanje pa ima druga skupina pedagoške dejavnosti.

Danes dopoldne je na obisk prišla vrtnarka, ki nam je razkazala rastlinje v zdravilišču. V zdravilišču je res raznovrstno rastje za katerega vrtnarji pridno skrbijo.

Popoldne pa smo pisali razglednice, zato lahko starši kmalu pričakujete naše pozdrave.

PONEDELJEK, 18. 3. 2019

Končno smo na vrsto za šolo v naravi prišli tudi učenci 3. a, 3. b, 3. m in 3. s razreda. Skupaj nas je kar 87, spremlja pa nas 11 učiteljev. Odpravili smo se na Debeli rtič, kjer bomo čez cel teden usvajali nova znanja v plavanju.

Po prihodu smo se odpravili v svoje sobe in hitro preoblekli v kopalke. Čakal nas je namreč 1. preizkus v znanju plavanja. Tako smo sedaj, glede na dosedanje znanje plavanja, razvrščeni v različne plavalne skupine.

Po kosilu smo si ogledali okolico hotela Arija, v katerem bomo naslednjih pet dni. Da pa ne bi čisto pozabili na šolo smo imeli tudi TJA, kjer smo spoznali morske živali v angleščini.

Že se veselimo prihodnjih dni 🙂