CŠOD Breženka, 8. r., matična šola

Obisk kulturno-zgodovinskega spomenika, Pirana, je minil kot bi trenil, saj so učenci imeli v glavi le eno stvar – večerno zabavo. Zato so z veseljem in hitro reševali naloge, da so si priborili veliko časa za samostojno pohajkovanje po mestu.

V popoldanskem času so si pripravili školjke. Veliko učenecev je školjke jedlo prvič. Vsem so bile všeč.

Sledil je najboljši del tedna. Fantje so pripravili plesišče, učitelj Žiga glasbo, ki je dodobra razživela mladino. S čudovitimi vtisi so le stežka zaspali.

Danes se s krasnimi spomini vračajo domov. Odhod iz Fiese je ob 13.30. Predviden prihod v Ivančno Gorico je ob 15.00. Zaradi vremenskih razmer pa spremljajte obvestila na spletni strani šole.

Naše bivanje v Fiesi se je preveslio v drugo polovico.

V prekrasnem vremenu smo obiskali Bernardin, kjer smo izvedeli več o trajnostnem razvoju turizma. Na morski obali smo se poskusili v ribištvu in preučevali živa bitja, ki živijo v bibavičnem pasu in v jezercih Fiese.

Na daljšem pohodu smo si ogledali Strunjanske soline in ob tem spoznali še druge čudovite predele naše obale. Tudi nordijska hoja nam ni več tuja.

Menda prihaja nekoliko slabše vreme. S tem se ne obremenjujemo. Odločili smo se, da se bomo imeli “fajn” še naslednja dva dneva.


Za nami je prvo postiljanje postelje, prvo kosilo, večerja in zajtrk.

Streljali smo z lokom, se igrali družabne in spoznavne igre, spoznavali mediteransko rastje, nekateri so skušali učitelja premagati v namiznem tenisu, drugi v košarki.

Dan smo zaključili z čudovitim sprehodom v večerni Piran. Po vseh doživetij prvega dne so nekateri nekoliko težje zaspali.