CŠOD Medved, 2. skupina

Današnje jutro je bilo turobno in deževno, a kljub temu smo se odpravili na orientacijski pohod po skupinah. Prav vse skupine so uspešno rešile vse naloge na progi in se pravilno orientirale. Po kosilu smo si ogledali bližnjo kmetijo in živali ter zbirko starih predmetov in pripomočkov, ki so jih včasih potrebovali na kmetiji. V domu pa smo priredili tekmovanje v molzenju. Bilo je tako zabavno in “vroče”, da so tekle tudi solze. Po večerji je sledil poslovilni zabavni večer ob glasbi, kajti jutri sledi odhod domov.


Po dveh dneh sončnega vremena smo se danes prebudili v oblačno in vetrovno vreme. Dopoldne smo raziskovali gozd v zimskem času in se preizkusili kot pravi plezalci na prenovljeni plezalni steni doma. Bilo je zabavno in adrenalinsko. V popoldanskem času pa smo se orientirali v okolici doma s pomočjo kompasa. Po večerji so sledile še ustvarjalne delavnice in nočni počitek.


Zbudili smo se v prekrasno sončno jutro. Dopoldne smo izdelovali bivake v gozdu in se kasneje preizkusili kot kuharji v okviru projekta Kuhnapato, saj smo si skuhali kosilo. Bilo je izvrstno in zelo estetsko postreženo. Po kosilu smo se odpravili na daljši pohod, kjer smo si ogledovali naravne znamenitosti. Čakal nas je še pogled v luno in zvezde ter nočni počitek.


Učenci in učenke 4.c iz matične šole in 4.a ter 4.b iz podružnične šole Višnja Gora smo srečno prispeli na Medvedje Brdo. V prekrasnem sončnem vremenu smo se odpravili na krajši sprehod po okolici doma. Po kosilu smo zvedeli veliko novega o astronomiji, pogledali v sonce skozi teleskop in izdelali model Zemlje, Sonca in Lune. Po večerji smo doživeli še nočni utrip na Medvedjem Brdu, kjer smo se s svetilkami podali na kratek sprehod. Sledile so še socialne igre in zaslužen počitek.