CŠOD Medved, 1. skupina

V domu Medved imajo veliko živali. Opazovali smo jih, jih božali, se seznanjali z njihovimi značilnostmi in prigodami. Streljali smo z lokom in v kovčke pospravili svoje stvari. Podelili so nam priznanja za uspešno delo, zdaj pa komaj čakamo, da objamemo svoje domače. Bilo je lepo, a vendarle je doma najlepše.


Naše znanje orientacije nam je prišlo še kako prav na orientacijskem pohodu. Čisto sami smo prehodili načrtovano pot in reševali zanimive naloge. Obiskali smo kmetijo in opazovali race, kokoši, pave, pujske, govedo… Poizkusili smo se v molzenju krave. Dan je bil sončen, zato smo lahko preko teleskopa opazovali Sonce, zvečer pa smo opazovali Luno. Pripravili smo kulturni program in se naplesali. 


Ob raziskovanju gozda smo spoznavali njegovo bogastvo. Iskali in prepoznavali smo tudi živalske sledi. Šli smo novim doživetjem naproti, pri katerih smo večinoma uporabljali samo tip in sluh. Utrdili in poglobili smo naše znanje iz orientacije. Izdelali smo si kapice, zapestnice ali igračo miško v hiško. Hrane je veliko in je zelo okusna, mi pa smo živahni in dobrovoljni. 


V šoli v naravi je prav zanimivo. Danes smo za nekaj ur postali kuharski mojstri. Narezali smo zelenjavo in si skuhali slastno zelenjavno enolončnico. Spekli smo poprtnik, ptičke iz testa in medenjake. Spoznali smo osnove preživetja v naravi in hodili čez drn in strn. Po večerji nadgrajujemo znanje o astronomiji. 


Učenci in učenke 4.a in 4.b razreda OŠ Stična, matična šola, smo srečno prispeli na Medvedje Brdo, kjer nimajo snega. Ko smo uredili sobe,  smo odšli raziskovat okolico doma. V popoldanskem času smo spoznavali astronomijo. Po večerji, ko bo zunaj že povsem temno, se bomo zabavali še ob socialnih igrah, do nočnega počitka.