CŠOD Lipa

Četrtek je bil zelo zanimiv in zabaven dan, ki nam je postregel s prijetnimi presenečenji. Preizkušali smo se v pastirskih igrah na igrišču in lokostrelstvu, raziskovali Divji potok in poglobili pridobljeno znanje o orientaciji. Presenetile so nas tudi snežinke. Imamo se lepo, a seveda se zelo veselimo prihoda domov.

Čaka nas še zaključni večer, zabava in se vidimo jutri.


Sredino dopoldne je bilo zelo delavno. Razdeljeni v tri skupine smo utrjevali orientacijske spretnosti v naravi, se seznanili z veščinami lokostrelstva in se tudi praktično preizkusili. Spoznali smo »žebljanje« in izdelali izdelek iz lesa. Po kosilu in počitku so sledile popoldanske dejavnosti. Ena skupina se je preizkušala v igrah na igrišču in lego delavnici, druga pa je svoje teoretično znanje prelila na papir in izdelala preprost zemljevid okolice doma Lipa. Nato smo odkrivali skrivnosti vesolja. Večer smo zaključili s sprehodom.

Nočni počitek se bo pošteno prilegel.


V torek smo se prebudili v sveže jutro. Po jutranjem razgibavanju, zajtrku in urejanju sob smo se odpravili na dolg pohod na Brezovico. Občudovali smo lepo pokrajino, si privoščili malico v naravi in uživali v snežnih radostih.  Po pohodu nam je kosilo zelo teknilo. Prilegel se je tudi popoldanski počitek. Popoldne smo izkoristili za učenje o orientaciji. Po večerji pa smo se zazrli v zvezdnato nebo in se zabavali ob različnih družabnih igrah.

Le s čim nas bo presenetil jutrišnji dan?


Za 47 učencev podružničnih šol Zagradec, Krka, Muljava in Ambrus se je 7. 1. 2019 začela šola v naravi v CŠOD Lipa, Črmošnjice. Po nastanitvi in kosilu smo se sprehodili po okolici Črmošnjic, se igrali detektive in iskali sledi živali v gozdu. Po večerji pa je sledil nočni pohod  s petrolejkami v rahlo zasneženi pokrajini.