DELUJ EKO – OHRANI ČEBELO IN SMREKO

V mesecu novembru, smo v podaljšanem bivanju z učenci iz PPNIS kar nekaj časa namenili okraševanju prav posebne smreke – eko smreke. Prijavili smo se namreč na natečaj DELUJ EKO – OHRANI ČEBELO IN SMREKO, katerega organizatorja sta bila Medex in Hofer. Namen natečaja je bil, da skozi poučno metodiko popeljemo otroke v svet narave in čebel ter jim približamo misel, kako je potrebno že danes skrbeti za prihodnost.

Tematsko vodilo okraševanja je bilo, da čimbolj izvirno in poučno okrasimo smreko po nadaljevanju zgodbe »Sivka in Ferdo praznujeta svetovni dan čebel«.

S pomočjo domišljije in ustvarjalnosti so nastali prav posebni izdelki. Učenci so iz kartona izdelali čebele, čebelnjak, satje, cvetoča drevesa, junaka Ferda, otroke, pisane cvetlice ter sonce, katere so tudi pobarvali s tempera barvami. Iz krep papirja pa so nastale prave travniške cvetlice.

Okrašeno eko smreko smo slavnostno postavili za okras, pri tradicionalnem slovenskem zajtrku.

Poleg nadaljevanja zgodbe in fotografije eko smreke, smo na natečaj prijavili še predlog za trajnostni razvoj, ki se navezuje na šolski vrt oz. na odgovornost do okolja, gozda, čebel. Več o tem si lahko preberete na spletni strani www.eko-smreka.si.

Kako so učenci uživali pri ustvarjanju, pa dokazujejo naslednje fotografije.

 

Učiteljici Katja Tomažin in Martina Virant