TEDEN OTROKA NA MATIČNI ŠOLI

Se kdaj vprašamo, kolikokrat si vzamemo čas zase in svoje prijatelje? Odgovor je preprost – premalokrat.

Zato smo si ga vzeli mi, učenci prvih in drugih razredov matične šole skupaj z učiteljicami, in si pretekli teden popestrili z različnimi razvedrilnimi dejavnostmi. Letošnja tema Tedna otroka je bila besedna zveza »Prosti čas«, zato smo čas namenili predvsem medsebojnemu druženju.   

V ponedeljek smo Teden otroka otvorili z risanjem s kredami pred vhodom v šolo in sivo ploščad odeli v mavrične barve. Žal pa je po popoldanskem dežju že naslednji dan spet osivela.

Torkovo snidenje z otroki iz vrtca Pikapolonica je prvošolcem polepšalo dopoldne in nam za vedno ostalo v lepem spominu. Kljub tako zeloooo želeni igri so učenci ugotovili, da so že veliki in so se radi vrnili v šolo.

V 2. b razredu je ta dan najboljši bralec imel priložnost izbrati svojo pravljico. V kotičku so jo skupaj z učiteljico prebrali v okviru projekta Že berem sam in s tem pripomogli k bogatenju besednega zaklada, izražanju misli in poustvarjanju.

Sreda je bila rezervirana za sproščeno igranje v igralnih kotičkih z igračami, ki so jih učenci prinesli od doma.

V prostem času si vsak kdaj pa kdaj rad ogleda risani animirani film, kajne? Tako so bili tudi učencem v četrtek na voljo risani filmi. S priljubljenimi risanimi junaki so se nekateri resnično poistovetili in po ogledu prav prijetno pokramljali.

Petek pa je bil za večino učencev finalni del zgodbe, saj se je zgodaj dopoldan odvil čisto »ta pravi« jesenski kros. Podali smo se na šolsko igrišče, kjer smo ogreli velikeeee mišice, si ogledali progo, nato pa malček nervozni štartali. Začeli smo na travnatem delu, se z vsemi močmi prebijali skozi gozd, tekli po delu atletske steze v ciljno areno. Tam se je iz ust navijačev neprestano oglašal zvok: »Dajmo! Dajmo!« Vsi smo prispeli na cilj, kar je bil namen jesenskega krosa, zato smo si z glasnim »HURA« čestitali. Najboljšim trem iz vsake kategorije pa smo na ploščadi pred učilnicam podelili diplome. Da je šlo čisto zares, nam slikovito prikazujejo spodnje fotografije.

Preživeli smo lep in pester teden. Učiteljice in učenci se za pomoč pri izvedbi dejavnosti zahvaljujemo vsem staršem, delavcem šole in Vrtcu Ivančna Gorica – VVE Pikapolonica.

Zapisala: A. Šparl