UČENCI OŠ STIČNA PRVIČ NA OBISKU PRI LOVSKI DRUŽINI

V torek, 25. 9. 2018, smo drugošolci z matične šole v sodelovanju z lovsko družino Ivančna Gorica izvedli izredno zanimiv in poučen naravoslovni dan.

Z avtobusom smo se zapeljali do lovske opazovalnice v Metnaju. Vsak je splezal na opazovalnico, si razgledal pokrajino in notranjost opazovalnice ter spoznal njen namen.

Navdušeni in polni pričakovanja, smo se z avtobusom nadaljevali pot do lovske koče na Mali Goričici, kjer nas je pričakala še preostala skupina lovcev in lovska psička Nubia.

Odpravili smo se na učno pot, na kateri so bile razstavljene preparirane živali. Spoznali smo lisico, jazbeca, kuno, sovo, kragulja, divjo mačko in medvedjega mladiča.

Preostanek naravoslovnega dne je potekal pred lovsko kočo. Tam smo si ogledali novo hladilnico, sobe in prepariranega črnega medveda, volka, antilopo, divjega petelina ter lovsko opremo.

Svoje veščine nam je pod vodstvom vodnika Mateja Laha pokazala tudi lovska psička Nubia. Je šolana, vodljiva, prijazna in izredno spretna pri iskanju ranjene divjadi, kar nam je tudi dokazala.

Hvala lovcem LD Ivančna Gorica, ki so nam pripravili razgiban naravoslovni dan in s tem omogočili nepozabno izkušnjo.

Zapisala: Maja Miklavčič