ZOTKINI TALENTI 2018

V soboto, 9. junija 2018, je v Cankarjevem domu potekala prireditev Zotkini talenti. Prireditev je namenjena vsem dobitnikom zlatih priznanj na tekmovanjih v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS), njihovim staršem in tudi mentorjem.

Na prireditev so bili letos vabljeni tudi trije zlati nagrajenci naše šole. KLARA KOCMUR, 7.V, in LUCIJA STRUNA, 9. b, sta dosegli zlato priznanje iz logike, NEJC ROPIČ pa zlato Preglovo priznanje (kemija).

     

Pred prireditvijo je potekala tudi predstavitev tehniških in naravoslovnih fakultet, ob 16.00 pa se je začela prireditev, ki jo je povezoval Nik Škrlec , slovenski dramski igralec, televizijski voditelj ter trikratni državni prvak v pomnjenju števila π. No, z njim in njegovo domišljijo smo se učili prvih deset decimalk števila π. Na odru so sedeli najbolje uvrščeni iz posameznega tekmovanja (prva mesta), drugi zlati nagrajenci pa so sedeli v dvorani. Piko na i so dodali še odlični mladi pevski talenti, ki so nas navdušili s svojimi nastopi. Na koncu so se vsi nagrajenci skupaj fotografirali na odru Gallusove dvorane.

Vsem dobitnikom priznanj še enkrat čestitamo!

Darja Strah