Nagradni izlet v Salzburg

V sredo, 6. 6. 2018, smo trije učitelji ter ravnatelj OŠ Stična odpeljali 45 učencev 7., 8. in 9. razreda na nagradni izlet v Salzburg. Učenci so si izlet zaslužili s pridnim delom ter prizadevnostjo pri pouku slovenščine in tujih jezikov. Spremljalo nas je sonce, malce nas je osvežil tudi dež, a preživeli smo prekrasen dan ter domov odšli veseli in polni novih vtisov.


Učenci so takole strnili svoje vtise:

Učenci 7., 8. in 9. razredov z matične šole, Višnje Gore in Zagradca smo odšli na nagradni izlet v Salzburg. Do tam smo se vozili približno 5 ur. Pred prihodom v Salzburg smo šli v rudnik soli. Ko smo bili v rudniku, smo prečkali mejo z Nemčijo. Bilo je zelo zanimivo. Ko smo prišli v Salzburg, smo se sprehodili do Mozartovega trga, Rezidenčnega trga in podobnih znamenitosti Salzburga. Ogledali smo si še Mozartovo rojstno hišo ter si pogledali, kje izdelujejo originalne Mozartove kroglice, ki so jih kasneje nekateri tudi poskusili in bili navdušeni. Učitelji so nam dali tudi kar 2 uri prostega časa. Kupili smo si spominke, saj smo želeli, da nam ta zanimiva izkušnja ostane v spominu. Presenetil nas je dež, vendar smo imeli dežnike in nam zato le-ta ni mogel uničiti veselja nad odkrivanjem za nas novega mesta, Salzburga. Na koncu smo se odpravili še do gradu Mirabell, kjer je, kot že samo ime pove, čudovit razgled. Po ogledu mesta smo se odpravili nazaj domov, s seboj pa odnesli čudovito izkušnjo.

Tilen, 8. a, in Milica, 8. b

 

V Salzburgu je bilo zelo zelo lepo, malo me je spominjal na Ljubljano, šli pa smo tudi v rudnik soli, kjer smo se zelo zabavali.

Teja, 7. a

 

6. junija smo se ‘nagrajenci’ odpravili v nam že znani Salzburg. Celoten izlet mi je bil zelo všeč, saj učitelj Rajner veliko ve in nam je informacije super povedal.

Meta, 9. a

 

Naš ogled rudnika je zelo popestrila vožnja z vlakcem, spust po drčah in prečkanje umetnega jezera s splavom.

Patricija, 9. Z

Letos sem se prvič udeležila nagradnega izleta in bilo mi je zelo všeč. Najbolj všeč mi je bil rudnik soli.

Tanja, 7. Z

Bilo je super, ker smo šli v rudnik soli, kjer smo se vozili z vlakcem ter videli in izvedeli marsikaj o Salzburgu in njegovem imenu.

Patricija, 8. VG

 

Bilo je odlično. Najbolj mi je bil všeč Mozartov trg s kipom Mozarta ter tobogan v rudniku soli.

Žan in Julija, 9. VG 

 

Hvala vsem, ki ste pripomogli k izvedbi nagradnega izleta, še posebno Igorju Rajnerju za izredno zanimivo vodenje.

Katja Sredič Rus, prof.