OTVORITEV UČNEGA ČEBELNJAKA IN 540-letnica MESTNIH PRAVIC VIŠNJE GORE

Učenci Podružnične šole Višnja Gora smo v mesecu maju oblikovali in soustvarjali dva velika dogodka tako Višnje Gore kot Občine Ivančna Gorica.

10. maja 2018 smo skupaj z otroškim pevskim zborom, pod mentorstvom učiteljice Tjaše Glamočak, in deklamacijo Ciciban in čebela, pod mentorstvom Petre Rus Mušič, sooblikovali program ob slovesni otvoritvi čebelnjaka kranjske čebele in parka rodovitnih rastlin. Njegova postavitev v mestno jedro bo veliko pripomogla tudi k učnemu procesu na naši šoli. Z veseljem in s ponosom se bomo povezali s čebelarjema ter bomo tako skupaj pripomogli k novemu rodu mladih čebelarjev in učencem na pristen način približali kranjsko čebelo.

 

25. maja 2018 smo z gledališkim krožkom popestrili program prireditve, ki je bila posvečena praznovanju 540-letnice mesta Višnje Gore in praznovanju Občine Ivančna Gorica.

Skupaj z gledališko skupino, pod mentorstvom Barbare Polajžer in Maje Jurhar Tavčar, ter z učencema Majkom Zupančičem in Tajo Prijatelj smo pripravili delček gledališke igre na temo Višnje Gore in mestnih pravic.

Zahvala gre tudi Krajevni skupnosti Višnja Gora, ki nam je v znak podpore in dobrega sodelovanja omogočila nakup majic za učence, s katerimi bomo sodelovali na prireditvah v kraju in tudi izven njega. Hvala iz srca.

 

Draga moja Višnja Gora,
ti si v srcu mi edina.
In si moj najdražji kraj,
tu na Zemlji pravi raj.

V ruševinah stari grad stoji,
a nanj ponosni smo mi vsi.

Zdaj rojstvo mestnih pravic slaviš,
ki podaril pred 540 leti
ti jih je Friderik tretji.

 

Barbara Pavovec, vodja PŠ Višnja Gora