CŠOD Burja, 2. skupina

Četrtek, 12. 4. 2018, in petek, 13. 4. 2018

V četrtek nas je zjutraj pričakalo slabo vreme z dežjem. Zato smo se z dežniki odpravili v muzej kaktusov. In koliko smo jih videli! Prijazna lastnica nam jih je z veseljem predstavila in razložila, kako je potrebno skrbeti za njih. Sedaj bomo lahko tudi mi pravilno skrbeli za naše kaktuse doma.

Popoldne smo zaradi slabega vremena bili kar v CŠOD Burja. Vendar to ne pomeni, da smo imeli kaj več prostega časa. Učiteljica Darja je za nas pripravila zabavne igre, kjer smo spoznavali morske živali po angleško. Med tem časom pa so skupine na bazenu opravljale testiranje za plavanje. Učitelji nam rezultatov niso povedali takoj in smo jih izvedeli šele zvečer, ko smo imeli podelitev diplom. Očitno smo se res trudili in sedaj plavamo kot srebrni ali bronasti delfinčki ali zlati konjički.

V petek je bil zadnji dan naše šole v naravi in spakirali smo še naše zadnje stvari pred odhodom domov. Toda čakalo nas je še nekaj dejavnosti. Po zajtrku smo obiskali Forma vivo, ki je bila v okolici našega doma, in še zadnjič odšli na bazen. Kljub temu, da smo bili v njem vsak dan dvakrat po uro in pol pa smo vseeno vsakič zelo uživali. Tudi učitelji so pohvalili naš trud in napredek pri plavanju.

Napočil je trenutek slovesa in odpravili smo se proti domu. Poslovili smo od vsega osebja, ki je skrbel, da smo se v CŠOD-ju Burja imeli zares lepo. Kljub prijetno preživetih petih dneh v šoli v naravi pa smo že komaj čakali, da objamemo svoje starše in najbližje!

 

Sreda, 11. 4. 2018

In že je tu sreda. Najprej smo pozajtrkovali, potem pa smo hitro odšli na dejavnosti. V dopoldanskem času smo plavali in raziskovali morsko obalo. Vreme ni bilo najboljše, vendar nas to ni oviralo, da je ne bi raziskali. Učiteljica Lili nam je najprej predstavila in razložila značilna živa bitja, ki jih tam lahko najdemo, potem pa smo se podali na iskanje le teh. Poleg tega pa smo se naučili tudi, kako pravilno in varno prijeti rakovice, da jih ne poškodujemo in da nas ne uščipnejo.

Popoldne smo se za nagrado, ker smo bili vestni pri pospravljenju sob, odpravili na sprehod do Portoroža, kjer smo si privoščili sladoled. Čeprav smo bili zvečer že utrujeni pa smo se vseeno pomerili v športnih igrah. Res nam je lepo, saj spoznavamo in se učimo vsakdanje, uporabne stvari ter sklepamo nova prijateljstva.

9. in 10. april 2018

Juhu, prišel je dan, ko smo se v šoli v naravi odpravili učenci 3. razredov PŠ Stična, PŠ Višnja Gora in PŠ Muljava. Že od začetka leta šolskega leta smo se pripravljali in pogovarjali, kaj vse bomo počeli v šoli v naravi. Izvedeli smo, da gremo kar za pet dni v CŠOD Burja v kraju Seča. Nihče ni vedel, kakšen je dom, ali je lepo, ali je hrana dobra in ali se bomo razumeli s sošolci iz drugih šol. Vse skrbi so bile odveč. Narava je prelepa, dom je skrbno urejen, hrana odlična, po sobah bivamo s svojimi najboljšimi prijatelji itd. Ob vsem tem pa se vseskozi nevede učimo. Spoznavamo okolico kraja Seča, opazujemo prelepe razglede na soline in bližnje kraje. Kraj spoznavamo z vsemi svojimi čutili. Na spoznavnem sprehodu smo npr. imeli čisto zaprte oči, tako da smo se lahko res skoncentrirali na naša druga čutila. Vonjali smo morski zrak, rožmarin, poslušali valovanje morja, občutili ostrino vetra, občutili različne podlage za hojo. Pri tem pa smo gradili tudi prijateljske odnose, saj smo sošolcu pred sabo zaupali, da nas vodi v pravo smer in tako ne pademo v morje. J

Šola v naravi pa je posebna tudi zaradi plavanja v bazenu, ki se nahaja v kompleksu CŠOD Burja. Komaj smo čakali, da smo si oblekli kopalke in skočili v morsko vodo v bazenu. Učitelji plavanja so nas prvi dan preizkusili in razporedili v skupine, kjer bomo lahko kar najbolj izpopolnili svoje znanje plavanja. Nekateri se šele učimo, ampak do petka imamo še kar nekaj časa in glede na našo zagnanost smo prepričani, da bomo plavali kot delfinčki.