Študijski obisk učencev in učiteljev na partnerski šoli na Cipru

Iz hladne in meglene Slovenije smo se v soboto, 17. marca,  podali  na dolgo pot proti Cipru, da si izmenjamo mnenja, poglede, predvsem pa da si poglobimo vezi in poznanstva med sodelujočimi  državami  članicami v projektu  KA 2 Erasmus + , z naslovom » The Sunny  Side Up« v katerem sodelujejo šole iz Cipra, Latvije, Norveške, Španije in Slovenije. Na študijski obisk so potovale učenke 7. c razreda Neža Jerič, Klavdija Dremelj in Vida Kovačič v spremstvu učiteljev ter gospoda ravnatelja.

Odkritost, dobrosrčnost, dobra hrana, sprejetost, predvsem pa brez nepotrebnega hitenja (ki smo ga v Sloveniji tako zelo navajeni). Ob vsem tem smo na toplem Cipru spoznali, da  se otroci navkljub različnim navadam, standardom, sistemom in pogledom hitro povežejo med seboj in  postanejo prijatelji.

Pri slovesni otvoritvi in predstavitvi projekta so nas obiskali ciprski minister za šolstvo ter ambasadorji sodelujočih držav. Nad našo predstavitvijo je bil zelo navdušen slovenski konzul na Cipru.

Po petdnevnem sodelovanju učencev in mentorjev so se stkale močne vezi, ki se bodo ohranile kljub velikim razdaljam. Predvsem so to obljubila dekleta, ki so ob slovesu potočile celo kakšno solzo. Polni dragocenih izkušenj in novih idej  bomo nadaljevali naše delo. Še več. Trudili se bomo, da bomo stkali še mnogo takih poznanstev.