CŠOD Medved, 2. skupina

Danes nas je prebudilo sonce! In izkoristili smo ga do konca! 

Dopoldanski del smo pričeli v gozdu. Ste že kdaj poslusali drevesa s stetoskopom? Nadaljevali smo s poskusi na temo energije in ga zaključili s teleskopskim pogledom v sonce.

Popoldanski del je bil tisti, ki smo se ga po tihem vsi bali. Daljši pohod, ki pa na koncu ni bil tako naporen.

Zaključni večer, zaključna zabava, zaključni ples in zadnje solze …

Jutri se vidimo!


Že smo na sredini. Pozna se nam že utrujenost, pogrešamo svoje družine in komaj čakamo, da se spet vidimo.

Zjutraj smo se najprej sprehodili do bližnje žage, nato pa smo raziskovali gozd in gozdne živali.

Popoldanski del je bil namenjen pripravi večerje. Višnjani so se lotili kuhanja šare (obare) in peke vahčev (kruhovih skodelic), C-jevci iz MS pa so se lotili peke “ta velikih” štrukljev. 

No, nismo samo kuhali. Podali smo se tudi do bližnjih kmetij. Na prvi kmetiji smo si ogledali zbirko starih predmetov in orodja, na drugi pa vietnamske prašičke, gosi, zajce, krave, kokoši, le pavi so se nam skrili.

Večerne ustvarjalne delavnice so preplavili zmaji, naše misli pa za jutri napovedano sonce.


Zbudili smo se v megleno in zasneženo jutro. Vseeno smo se po zajtrku odpravili v gozd, kjer smo si izdelali in zgradili bivake iz naravnih materialov ter utrdili znanje o orientaciji. Po kosilu nas je čakal orientacijski pohod.

Učenci so bili razdeljeni v skupine in vsaka skupina je morala s kompasom in nalogami prehoditi pot. Čestitamo vsem skupinam, saj so vse skupine prehodile pot in uspešno rešile naloge.

Zvečer smo si ogledali različna ozvezdja s pomočjo programa na računalniku. Še vedno pa čakamo na jasno vreme, da si bomo lahko še s prostim očesom in s teleskopom ogledali zvezde.  


Učenci 4. c iz matične šole in 4. razreda iz Višnje Gore smo srečno prispeli v CŠOD Medved. Ko smo se nastanili po sobah, smo odšli z učiteljem Gregorjem na krajši sprehod po okolici doma. Po kosilu in počitku smo imeli poučni delavnici o astronomiji z učiteljicama Mojco in Jano. Že je bila tu večerja. Po večerji je sledil večerni sprehod s svetilkami po vasi. Za konec dneva smo se še malo nasmejali ob smešnih socialnih igrah. Še vsi polne energije čakamo jutri na nove aktivnosti.  

 Učiteljice Bernarda, Jana in Jasmina​