RASTE ŠOLA, RASTE ZNANJE

Ravno v letu, ko praznuje Višnja Gora 540 let od pridobitve mestnih pravic, so se višnjanski otroci lahko preselili v 2 igralnici in 4 učilnice, ki so nastale v novem prizidku. S toliko večjo voljo in zadovoljstvom smo se odločili, da bomo skozi celo šolsko leto z različnimi dejavnostmi obeležili to častno in spoštovanja vredno obletnico našega kraja. 

V petek, 10. 11. 2017, s pričetkom ob 16. uri, je bila slovesnost ob odprtju prizidka k Podružnični šoli  Višnja Gora. Pester in zanimiv kulturni program se je odvijal v avli šole, oblikovali pa smo ga z učenci Podružnične šole Višnja Gora in z otroki Vrtca Ivančna Gorica. Z dekoracijo prizorišča, posameznih šolskih in vrtčevskih prostorov smo pričarali svečano vzdušje s pridihom barvite jeseni.

Po uvodnem pozdravnem govoru vodje naše podružnične šole, gospe Barbare Pavovec, so nam spregovorili še gospod ravnatelj OŠ Stična, Marjan Potokar, ravnateljica Vrtca Ivančna Gorica, gospa Branka Kovaček, ter župan Občine Ivančna Gorica, gospod Dušan Strnad.

Prireditev smo sklenili s svečanim rezom traku in manjšo pogostitvijo v jedilnici šole.

Maja Tavčar