ŠOLA V NARAVI 2017, 2. SKUPINA

3. in 4. dan

 

Na začetku se moramo opravičiti, ker vam včeraj nismo »servirali« svežih novic. Tukaj v Čatežu se stvari odvijajo zelo hitro. Ne samo hitro, dnevi so prekratki, da bi tudi najmanjše vtise strnili na list papirja, oziroma ekran vašega domačega računalnika, tablice ali mobilnega telefona.

Za začetek: znanje plavanja nam že zavidata Mankoč in Phelps,  znanje geografije se je popravilo za 109%, naše aerobne sposobnosti so se zaradi včerajšnjega krosa povzdignile na zavidljivo raven.  Vse, kar je zares trpelo so bile naše denarnice, ko smo včeraj dejansko izpraznili stojnice ob našem hotelu.

Ampak, kar je bistvo: Zelo zelo se imamo lepo. Postali smo velika, srečna družina. In tako se bomo jutri, polni novih vtisov in veselja  vrnili domov, v vaš objem. Do jutri pa nekaj utrinkov, ki jih je samo za vas poiskal naš fotoaparat.

2.dan

Tudi drugo jutro nas je v vasici na sotočju prebudil dež. Ampak to nas ni zmotilo. Ne, niti malo ne. Po obilnem zajtrku in ponavljanju melodije, ki je v skladu z vremenom, ki nas, na žalost spremlja že drugi dan gostovanja pri posavskem »bergmandelcu« Čatežu, smo se spet odpravili na Termalno riviero. Ni potrebno poudarjati, da je voda v bazenih postala naš zaveznik in prijatelj. Iz trenutka v trenutek se naše znanje plavanja izboljšuje. In tako bo bilo do petka. Po plavalnem delu smo dan nadaljevali v kulturno-športnem vzdušju. Spesnili smo svojo lastno himno, ter do poznih večernih ur plesali na ritme najbolj »in« pesmi tega poletja. Ste videli, tako hitro se naši dnevi tukaj odvijajo. Lep pozdrav do naslednjega javljanja. Da pa nas boste lažje dočakali, vam pošiljamo nekaj utrinkov iz najboljše šole v naravi.

1.dan

Dolgo pričakovani ponedeljek je prišel. Še polni vtisov od ogleda košarkarske tekme smo se učenci in učitelji podružničnih šol iz Zagradca, Krke, Ambrusa in Višnje Gore odpravili na obisk k škratu Čatežu, kjer si bomo, seveda tudi z njegovo pomočjo osvežili znanje plavanja. Kljub slabi vremenski napovedi nas je tukaj, na sotočju Krke in Save pričakalo sonce. Takoj smo nadeli našo plavalno opravo  ter se odpravili na bazen. V lepem in sončnem vremenu smo uspešno opravili testiranje znanja »žabce« in »kragulja«. Po obilnem kosilu pa nas je obiskal napovedani gospod Perun, ki  je nebo nad Čatežem prekril z oblaki. Učenje plavanja smo popoldne nadaljevali v notranjem bazenu v družbi mnogih drugih čofotalcev. Uživali smo sto na uro. Za uspešen zaključek dneva smo pa obiskali še športno dvorano, kjer smo »pokurili« še zadnje atome moči. Vsi utrujeni smo popadali v postelje in se predali najljubšim sanjam.

 

[wonderplugin_carousel id=”3″]