CŠOD Vojsko, 8.b

Vojsko, 4. dan

Prehitro se bliža konec našega bivanja na Vojskem. Tudi današnji dan je minil v prešernem vzdušju ob prijetnem druženju s prijatelji.
Dopoldne smo spoznavali tukajšnjo kulinariko in si kar sami pripravili prilogo za kosilo – idrijske žlikrofe. Bili so zelo slastni in prav vse smo zmazali!
Potem smo si ogledali, prijeli in božali zanimive živali, ki jih imajo v domu. Za vrat smo si dali kačo Borisa, nahranili tri želve, božali smo mehko dlako činčile, hrčkov ter drugih glodalcev. Zelo nas je impresioniral tudi kuščar Gringo, ki se je v naši družbi odlično počutil.
Popoldne smo se v skupinah preizkusili v naših orientacijskihspretnostih. S pomočjo navodil in kompasa smo iskali točke, na katerih smo morali odgovarjati na vprašanja o zanimivostih, ki smo jih spoznavali ta teden.
Dan smo zaključili s plesom in potrdili, da se znamo s sošolci ob glasbi prav dobro zabavati.
Misli nam počasi že uhajajo tudi domov, kamor se predvidoma vrnemo v petek okrog 15.30. Kljub prijetno preživetemu tednu se veselimo, da bomo
kmalu videli svoje domače. Se vidimo!

učiteljici Katja in Branka

Vojsko, 3. dan

Dnevi minevajo z nadzvočno hitrostjo, sreda se končuje. Preživeli smo še en zanimiv in zabaven dan.
Dopoldne smo se odpravili k potoku Gačnik, kjer smo se zabavali z iskanjem raznih vodnih živali. Kasneje smo mišice krepili s poganjanjem koles čez drn in strn, ko so nas za kratek čas osvežile dežne kapljice.
Popoldne smo pokazali svoje slikarske sposobnosti in v skupinah izdelali prekrasne slike. Za zaključek dneva smo se pomerili v zelo zabavnem kvizu, pri katerem smo poleg znanja morali pokazati tudi hitrost, iznajdljivost, nad vsem tem pa je bedela gospa Sreča.

Vojsko, 2. dan

Dopoldne smo se po obilnem zajtrku odpravili na pohod do prečudovite razgledne točke po imenu Hudournik. Krasno vreme in razgled sta nam res
polepšala dan.
Po kosilu, kateremu je prisostvovala nevihta s točo, smo se med seboj pomerili v dveh spretnostih: v lokostrelstvu in besednih igrah. Zvečersmo se skupaj zabavali ob izvajanju in ogledu šaljivih štafetnih iger.
Z učenci 4. razreda znamo že prav lepo sodelovati!

Vojsko, 1. dan

8.b veseli in polni energije odhajamo novim pustolovščinam naproti. Kljub številnim opozorilom naših predhodnikov smo vijugasto pot do doma CŠOD dobro prestali.
Po uvodnih informacijah in kosilu smo se odpravili na bližnje igrišče, kjer smo se učili sodelovati in poslušati drug drugega. Mimogrede smo ugotovili tudi, da znamo biti tiho vsaj za 3 minute in 20 sekund. Po krajšem sprehodu smo se zvečer družili ob tabornem ognju in na palicah spekli lonec hrenovk. Sveži gorski zrak zelo koristi našemu apetitu.

Kljub začetnemu razočaranju, da so v sosednjem traktu nastanjeni četrtošolci, smo se kasneje z nekaterimi že povezali in upamo, da jim bomo dober zgled.