Ves čas se nekaj dogaja…

Zanimivim in pestrim dejavnostim kar ni konca…

V sredo, 12. aprila, so učenci 2. razredov matične šole s strani Čebelarske zveze Slovenije prejeli medovito rastlino – sadiko lipe kot simbol zahvale za sodelovanje pri medenem zajtrku. Z velikim ponosom in vnemo smo jo skupaj s hišnikovo pomočjo posadili za šolo. Nekateri učenci pa so ob tem vneto nabirali regratove lučke, iz katerih smo nato izdelali regratov med.

Vse skupaj je sovpadalo s temo pri spoznavanju okolja, kjer smo obravnavali sajenje. Pri pouku so si učenci posejali svoja semena, sedaj pa budno spremljajo njihovo rast in jih skrbno zalivajo.

V sredo, 19. aprila, so si učenci 2. razredov ogledali prostore knjižnice Ivančna Gorica, kjer nas je gospa Petra Volkar seznanila o izposoji knjig in ostalih zanimivostih v knjižnici, poučili pa smo se tudi o primernem obnašanju v tej kulturni ustanovi. Študentka Lucija nam je prebrala zanimivo zgodbo o drevesu, nato pa smo se sprehodili še med knjižnimi policami.

V petek, 21. aprila, so učenci od 1. do 3. razreda imeli polovico kulturnega dne – Zaključek bralne značke. Obiskal nas je dramski igralec Klemen Janežič ter nas popeljal v pravljični svet lutk. Kot igralec Lutkovnega gledališča Ljubljana nam je predstavil lutke iz pravljice Mojca Pokrajculja, s katerimi so učenci skušali tudi rokovati. Učence je spodbudil k branju in pomenu le tega, v razredu pa smo obeležili še zaključek bralne značke.

Učiteljica Maja Miklavčič