Plavalni tečaj, 2. skupina

Debeli rtič: nadaljevanje zgodbe.

Prej, ko vam razkrijemo vse skrivnosti, ki so se nam zgodile na najdebelejšem rtu naše prelepe obale, smo vam dolžni opravičilo. Zgleda, da čipi kitajske izdelave v našem računalniku niso ravno kompatibilni z morskim zrakom, ki nas te dne obkroža. Zgodila se je neljuba napaka. V prvem poročanju smo nehote pozabili omeniti, da so z nami tudi otroci iz polžjega mesta – Višnje Gore. Za neljubi spodrsljaj se vam iskreno opravičujemo.

Zadnja dva dni sta bila res aktivna. Naše znanje plavanja se je tako izboljšalo, da nam tu živeči delfini to novo znanje čisto zares zavidajo. Modri, bronasti, srebrni in zlati delfinčki nas čakajo, da jih osvojimo. In bomo jih!

Ampak učenje plavanja je samo delček mozaika aktivnosti, ki smo jih bili deležni tukaj na Rtiču. Preizkusili smo se v iskanju izgubljenega zaklada, ki nam seveda zaradi svojih detektivskih sposobnostih ni ostal skrit. Ker smo tukaj obkroženi z mediteranskim rastjem, smo se pod vodstvom izkušene poznavalke seznanili z vsakim grmičkom, rožico in drevesom, ki je značilna za ta del Slovenije. Manjkale niso tudi športne igre in seveda obvezno namakanje nog v morje, ki smo ga uspešno združili z raziskovanjem živalic in rastlin v priobalnem pasu zdravilišča.

Verjemite nam, dnevi tukaj res hitro bežijo. Tudi večeri tukaj so izredno pestri. Tekmovanje za najbolj »odštekan stil« ter nočni pohod sta samo dve dejavnosti, ki sta nam krajšali čas do zasluženega počitka, ki je čisto zares vedno prišel prehitro.

Pa še ena zanimivost. V Boru, hotelu v katerem prebivamo, seveda nismo sami. Družbo nam že od prvega dneva dela skupina veselih starostnikov, s katerimi smo že navezali pristne stike. Skupaj obedujemo, igramo namizni nogomet, se smejimo. Ravno zato smo se odločili, da smo jih povabili na zaključni večer, kjer bomo eni drugim pokazali svoje talente. To bo zabavno.

Toliko za danes iz hotela Bor, jutri pa boste že v objemu svojih otrok. Lahko noč.

Debeli rtič 1. dan

Težko pričakovani 27. marec je končno potrkal na vrata. Polni pričakovanja smo se učenci podružničnih šol iz Ambrusa, Krke, Zagradca ter Jurčičeve domače Muljave odpravili proti enem izmed biserov slovenske majhne, a vendar lepe obale – Debelemu rtiču.

Ker nas je celo pot spremljalo sonce, je vožnja v spremstvu naših učiteljev hitro minila.  Učitelji so nas nato razdelili po sobah, vendar spoznavanje novega bivalnega okolja na žalost ni trajalo dolgo.

Pozdravljala nas je voda v modernem bazenu, na prepihu. Pa ne čisto pravem prepihu, temveč v modernem kompleksu Arija. Skrajšano po istrsko zrak.

Po uvodnem testiranju so nas učitelji razdelili v vadbene skupine, v katerih bomo preživeli pet nepozabnih dni v družbi svojih prijateljev in sošolcev. Seveda pa je plavanje »žabice«, »krjavlja« in mrtvaka naporno, zato je tudi prva večerja šla zelo v slast.

Ker pa se s polnimi želodčki nismo ravno dobro počutili, smo se odpravili na nočni sprehod, kjer smo občudovali soj luči Kopra, Trsta, Milj ter Tržiča. Seveda pa nismo pozabili tudi na zvezde, ki so nas pozdravile na našem prvem večeru tukaj na obali slovenske Istre.

Postelje so nas vabile k počitku in odzvali smo se njihovemu klicu. Lahko noč do jutri vam voščimo z Obale.