Dobrodelni koncert »Uresničimo sanje«

V soboto, 11. marca, je bil v naši športni dvorani dobrodelni koncert z naslovom Uresničimo sanje. Poleg osrednjih gostov – Big Banda Orkestra Slovenske vojske, pod dirigentsko taktirko Rudolfa Strnada, so nastopili tudi učenci OŠ Stična, učenci OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični, dijaki Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica in Stiški kvartet.

Učenci 2. razred naše matične šole so pripravili koračnico z naslovom Ponosni nase, na nastop  so jih pripravile mentorice Jasmina Selko, Maja Miklavčič in Aleksandra Šparl; zapel pa je tudi otroški pevski zbor po vodstvom Urške Petek, ob spremljavi Andreje Robek Perpar. Ravnatelj OŠ Stična, gospod Marjan Potokar je poudaril pomen dobrodelnosti, predvsem pa čut za sočloveka in prepoznavanje stisk in socialnih razlik. Podobno sta razmišljala tudi ravnatelja obeh ostalih šol – gospod Janez Peterlin OŠ Ferda Vesela in Milan Jevnikar iz Srednje šole Josipa Jurčiča.

Župan Dušan Strnad  je izrazil zadovoljstvo nad sodelovanjem šol, ki s svojim poslanstvom skrbijo za to, da zmaji domišljije, sanj, ustvarjalnosti in upanja letijo pogumno in visoko. Idejni vodja in pobudnik projekta, gospod Marjan Balant, predsednik združenja ŠČIT, se je ob koncu zahvalil vsem sodelujočim, predvsem pa obiskovalcem, ki so večeru polnemu glasbe in pozitivne energije, dodali še svoj prispevek za šolski sklad obeh naših osnovnih šol.

Tekst: Dragica Šteh
Foto: Gašper Stopar

Prispevek na spletni strani Občine Ivančna Gorica

KLIK