Šola v naravi, Terme Čatež 2016, 2. skupina

Sreda, 14. 9. 2016

Ne, nismo pozabili na vas. Samo časa nam je primanjkovalo. Toliko se nam je od prvega javljanja dogajalo. Ribe v Savi so ponosne na nas. In prav je tako, saj smo jim postali dostojni tekmeci. Tehnike prsno, kravl, tudi hrbtno niso več samo slike v knjigah, temveč so postale del naše plavalne zgodbe. Vsi, prav vsi, smo se ogromno naučili. Voda ne bo več samo »nujno zlo« na športnih dnevih in počitnicah s starši, temveč je postala naš zaveznik. Nič več se je ne bojimo. Še več, uživamo v njej. Na to smo ponosni.

Učenje plavanja je samo delček mozaika dogajanja na desnem bregu Save. Risanje s kredami po čateških pločnikih, izlet po svetovno znanih gradovih, športne igre, ples, vožnja po toboganih, drčah … Vse to smo doživeli v času, ko ste čakali na nov zapis o dogodkih iz dežele Kozjebradca. Pa da ne pozabimo, tudi njega, kozjebradega Čateža smo spoznali in prisluhnili njegovi čudežni zgodbi, ki nas je popeljala dobrih 200 let nazaj v zgodovino.

Jutri  nas čaka zanimiv in težak dan. Borili se bomo z vodo in štoparico. Poskušali bomo osvojiti delfinčke. Ne tiste prave, ampak tiste, ki bodo krasili domače sobe. V obliki diplom in priponk, ki nas bodo popeljale v svet plavalcev. Takih, ta pravih plavalcev.

Več o preživetem tednu vam bodo vaši otroci zaupali jutri. Povprašajte jih, kako so se imeli. Zagotovo lahko trdimo, da so uživali. Zelo uživali! Tudi učitelji. Lahko noč iz zvezdnatega Čateža.

Ponedeljek, 12. 9. 2016

Prišel je dan D v septembru. 52 pogumnih »petarjev« se je odpravilo v kraj ob Savi, ki mu kraljuje kozjebradi škrat Čatež. Ja,  njegovi gosti bomo do petka. In ja, škrat Čatež nam je dobrovoljno odstopil del svojega vodnega kraljestva, kjer bomo na koncu tedna vsi postali huda konkurenca ribam, ki mirno plavajo v bližnji Savi.  Ampak, gremo od začetka.

Ob prihodu v Terme nas je pozdravilo sonce. Bilo je zelo vroče in vsi smo komaj čakali prvega stika z osvežilno termalno vodo. Še prej smo pojedli okusno kosilo, pripravili in postlali postelje v sobah ter se, po navodilih učiteljev,  preoblekli v najnovejše plavalne kostume, ki so nam jih kupili starši. Pod budnim očesom učiteljev ter reševalcev iz vode smo preizkusili svoje znanje plavanja. Prsno, »Kragulj«, pod vodo, vse smo preizkusili in se na koncu, po svojem znanju plavanja po Neptunovih tabelah razdelili v plavalne skupine. Da pa prvi dan ne bi minil samo v nabiranju plavalnih kilometrov, smo obiskali čisto pravi gusarski otok,  počasno reko, tobogane…. skratka, uživali smo. In tako bomo uživali vsak dan do petka. Noč v teh krajih hitro pade, zato smo še pred obiskom lune izvedli kros in športne igre, nato pa nas je čateški Perun prepodil s travnika v telovadnico, kjer smo športni del dneva zaključili z igranjem nogometa, badmintona in odbojke. Nato smo vsi utrujeni popadali v postelje. Jutri je nov dan za nove uspehe. Vse bomo delili z vami.