OPZ OŠ STIČNA NA 47. TABORU PEVSKIH ZBOROV

Ponavadi sta glede na vreme na Taboru pevskih zborov v Šentvidu pri Stični možna dva scenarija: ali sije močno sonce in je ozračje zelo segreto ali pa močno dežuje. V nedeljo, 19. 6. 2016, ko je na Taboru prvič sodeloval tudi otroški pevski zbor OŠ Stična, pa je bila situacija drugačna. Vremenska napoved za ta dan je sicer bila pretrgana oblačnost z možnimi nevihtami. Pa vendar neviht ni bilo. Deževati je začelo, ko smo že zdavnaj odpeli. Juhej. Še vreme nam je šlo na roko.

Jaz sem si pa nekej zmislu … Tak je bil skupni naslov celotnega Tabora. Zapeli smo skupaj z otroškim in mladinskim pevskim zborom OŠ Ferda Vesela iz Šentvida pri Stični. Da smo se ločili od Šentviških pevcev, smo imeli oblečene zelene, modre in roza majice z logotipom naše šole.

Skratka … preživeli smo luštno nedeljo. Po generalki je sledila malica, še malo sladkanja z bonbončki in že je bil čas, da se odpravimo na prizorišče. Ob spremljavi Orkestra slovenske policije smo zapeli slovensko himno in potem še pesem Lepo je res na deželi. Nekaj naših pevcev pa je uprizorilo dve ljudski igri: preskakovanje koz in petelinje boje.

Tudi kamera nas je imela rada. Na spodnji povezavi si lahko ogledate naš nastop (na vrsti smo čisto na začetku).

http://4d.rtvslo.si/arhiv/tabor-slovenskih-pevskih-zborov/174412251

Zapisala: Urška Petek

 

Foto (nekaj slik je z generalke, nekaj z nastopa): Jasmina Glavič, Urška Petek